פירות קפואים עד הבית – עד לפתח הדל

פירות קפואים – מה הוא פרי?

בהתאם להגדרה מדעית או הגדרה בוטאנית, פרי מהווה חלק של הצמח, אשר מכיל את הזרעים ומפיץ אותם עבור רבייה. הסוכר שמיוצר באמצעות החלק הירוק של הצמח, מתנקז אל תוך הפרי, ובסינרגיה ביחד עם חומצה אורגנית יוצר טעם שמקרב אליו בעלי חיים לאכול את הפרי ולהפיץ את הזרעים. מן ההיבט של ההגדרה הבוטנית, אף חצילים, מלפפונים, או קישוא מוגדרים כפירות.

מה הן פירות קפואים עד הבית ?

חברות אשר עוסקות בתחום של פירות קפואים עד הבית, דואגות לטריות מרובה של הפירות, בשל כך כי הלקוחות רוכשים פירות קפואים בשביל הכנת שייק ומעוניינים במוצר בריא על בסיס פירות, ריבה, מחית פרי, גלידה, או קינוח מתוק לסוף יום מייגע. החברות דואגות כי הפירות יהיו כשרים לחלוטין, ורובם כשרים בהשגחת בד”ץ בית יוסף או רבנות מקומית וכמובן שאינן פוסחות על פיקוח של משרד הבריאות.  ללקוח פרטי יתקבלו פירות קפואים במארז של קילו אחד או של שני קילו ועליכם לשמור עליהן רק בצורה של הקפאה. 

במידה ואפשר לומר כי פירות קפואים עד הבית בריאים כמו פירות טריים? 

בעלי המקצוע בתחום זה מחזיקים באותה תובנה, כי למזון טרי אין תחליף, אך למען האמת, כבר בתום הקטיף מאבדים הפירות והירקות ויטמינים ומינרלים, והעת שעוברת עד לכניסת הפירות והירקות לקירור, מניחה את חותמה על טיבם וערכיהם התזונתיים. ככל שעת האחסון רבה יותר, באופן הזה שיעור וויטמין סי  בירקות ופירות הולך ומתמעט. לשם הדגמה, כמות הוויטמין סי בתפוח אשר נשמר בטמפרטורה נמוכה באחסון, במשך שישה חודשים, הייתה נמוכה בשיעור של מחצית מהכמות המקורית.

אחת השיטות המובילות והכי אפקטיביות לשימור הפירות ולהארכת חייהם הינה בדרך של הקפאה. קיימים המון מחקרים שהפריכו את ההנחה כי מזון קפוא הוא פחות תזונתי ממזון טרי ובראשם מחקר שערך מרכז החדשנות של אוניברסיטת שפילד האלאם בבריטניה.

סגולות בריאותיות של פירות קפואים עד הבית 

על כך שפירות טעימים ביותר, אין עוררין, אבל מעבר לזה אפשר לציין עוד מספר סגולות בריאותיות של פירות קפואים עד הבית – הם עשירים בוויטמינים , בפרט ויטמין סי,  וויטמין איי וחומצה פולית, מינרלים, בפרט אשלגן, סיבים תזונתיים ופיטוכימיקלים.
הפיטוכימיקלים נמצאים בתוך הפיגמנטים – הפירות בעלי השפעות בריאותיות חיוביות, כמו לדוגמה –  הינם נוגדי חמצון, מאטים תהליכי הזדקנות ומפחיתים סיכון למחלות כרוניות  ולמחלות דלקתיות. על פי מחקרים שנערכו  בתחום זה, נמצא קשר בין צריכת פירות בדיאטה, לבין סיכון מופחת לסוכרת, למחלות לב וכלי דם, לכל מיני סוגי סרטן, יתר לחץ דם, וכיוצא בכך.

ראו עוד: מכונת סחלב | מכונת ברד | מיצים סחוטים | אבקות אייס קפה | משקה טעים |

עוד בנושא
צרו איתנו קשר
דילוג לתוכן